آموزش تغییر پیوند یکتا در وردپرس با افزونه custom permalinks مناسب افرادی است که می خواهد پیوندهای دائمی سفارشی در وردپرس برای پست ها، صفحات و سایر انواع پست ایجاد کنند.
در این مقاله از گرنج وب که مخزن خرید دامنه رند و دامنه آزاد شده است، به شما نشان میدهیم که چگونه میتوانید لینکهای دائمی سفارشی در وردپرس ایجاد کنید بدون اینکه بر سئوی خود تأثیر بگذارد.
پیوند یکتا در وردپرس چیست؟
پیوند یکتا، آدرس های دائمی پست های وبلاگ، صفحات و سایر صفحات آرشیو در وب سایت وردپرس شما هستند. هدف پیوند یکتا، ایجاد یک ساختار URL قابل فهم برای انسان ها و موتورهای جستجو است. به این مثال دقت کنید:
https://example.com/best-refrigerators-for-tiny-kitchens/
درک این URL بسیار ساده تر از URL های قدیمی است که به شکل زیر بود:
https://example.com/index.php?p=4556
وردپرس به صاحبان وب سایت ها چندین گزینه پیوند یکتا برای انتخاب ارائه می دهد. می توانید با مراجعه به صفحه تنظیمات » پیوندهای یکتا در ناحیه مدیریت وردپرس، آنها را مشاهده کنید.
جدا از تغییر ساختار پیوند یکتای اصلی، وردپرس همچنین راه هایی را برای سفارشی کردن URL های فردی پست ها، صفحات، دسته ها، برچسب ها و سایر قسمت های وبلاگ شما ارائه می دهد.
همچنین می توانید از افزونه های وردپرس برای ایجاد پیوندهای یکتای کاملاً سفارشی برای بخش های خاصی از وب سایت خود استفاده کنید که تنظیمات پیش فرض وردپرس را لغو می کند.
با توجه به موارد ذکر شده که تا اینجای آموزش تغییر پیوند یکتا در وردپرس بیان شد، بیایید یک به یک نگاهی به همه گزینه ها بیندازیم. ما با گزینه های پیش فرض داخلی که با سایت وردپرس شما ارائه می شود شروع خواهیم کرد.
آموزش تغییر پیوند یکتا وردپرس
اگر می خواهید کل طرح تولید URL را برای وب سایت خود تغییر دهید، باید به صفحه تنظیمات » پیوندهای یکتا در داشبورد مدیریت وردپرس خود که در بالا به آن اشاره کردیم بروید.
در این مرحله، می توانید یک ساختار URL برای پست های شخصی خود انتخاب کنید. همچنین می توانید از تگ های نشان داده شده روی صفحه برای ایجاد یک ساختار سفارشی برای URL های وردپرس خود استفاده کنید.
به عنوان مثال، ممکن است از عنوان پست %postname% و دسته %category% به اضافه سال %year% زمانی که منتشر شد استفاده کنید. فراموش نکنید که روی دکمه “ذخیره تغییرات” در پایین صفحه کلیک کنید تا تغییرات خود را ذخیره کنید.
توصیه می کنیم از ساختار URL استفاده کنید که نام پست را در URL قرار دهد. این امر URL های شما را کاربرپسندتر می کند و می تواند سئوی وردپرس شما را بهبود بخشد.
هنگام ایجاد یک وبلاگ یا وب سایت جدید وردپرس، مطمئن شوید که از پیوندهای یکتای سئو مانند این استفاده می کنید. با این حال، اگر یک وبسایت موجود دارید که در حال حاضر از موتورهای جستجو ترافیک دریافت میکند، تغییر پیوندهای یکتا میتواند به رتبهبندی SEO شما آسیب برساند.
آموزش تغییر پیوند یکتا دسته و برچسب URL در وردپرس
خوب است بدانید بهطور پیشفرض، وردپرس از /category/ بهعنوان پایه URL دستهبندی و /tag/ برای صفحات برچسبها استفاده میکند. در اینجا چند نمونه آورده شده است:
https://example.com/category/technology/
https://example.com/tag/fintech/
شما می توانید این پیشوندهای پایه را با رفتن به تنظیمات » پیوندهای یکتا و به سادگی وارد کردن پیشوندهای جدید تغییر دهید. برای مثال، میتوانید «دسته» را به «موضوع» و «برچسب» را به «هشتگ» به این شکل تغییر دهید:
مطمئن شوید که روی دکمه «ذخیره تغییرات» کلیک کرده اید تا پایه دسته و پایه برچسب خود را به روز کنید. اکنون، یک دسته بندی و پایه برچسب جدید در وب سایت خود فعال خواهید داشت، مانند موارد زیر:
https://example.com/topics/technology/
https://example.com/hashtag/fintech/
آموزش تغییر پیوند یکتا پست یا صفحه وردپرس شخصی
هنگامی که ساختار پیوند یکتا اولیه خود را تنظیم کردید، وردپرس از آن به عنوان یک الگو برای تمام پیوندهای سایت شما استفاده می کند. با این حال، شما همچنین میتوانید URL Slug را در ساختار URL برای پستها، صفحات و انواع پست سفارشی تغییر دهید تا آن را بیشتر سئو کنید.
شما می توانید بخش اسلاگ URL را از صفحه ویرایش پست در ویرایشگر محتوای وردپرس سفارشی کنید. اگر در حال ایجاد یک پست یا صفحه جدید هستید، ابتدا باید روی «انتشار» یا «بهروزرسانی» کلیک کنید تا پیشنویس خود ذخیره شود. پس از آن، به سادگی روی «URL» در بخش خلاصه تنظیمات پست کلیک کنید.
سپس، URL پست را به یک پیوند یکتای سفارشی تغییر دهید. پس از اتمام کار، روی دکمه “به روز رسانی” کلیک کنید تا پیوند یکتای جدید ذخیره شود.
شما می توانید از این روش برای انواع پست ها از جمله محصولات ووکامرس، سایت های عضویت، دوره های آنلاین و غیره استفاده کنید.
آموزش تغییر پیوند یکتا دسته یا برچسب URL وردپرس
در مرحله قبل از آموزش تغییر پیوند یکتا در وردپرس، ما به شما نشان دادیم که چگونه پیشوند پایه دسته و برچسب را در وردپرس تغییر دهید. در این مرحله به شما نشان خواهیم داد که چگونه کلمات کلیدی URL را برای یک دسته یا برچسب فردی تغییر دهید.
به سادگی به مسیر پست ها » دسته ها در داشبورد وردپرس خود بروید و سپس روی پیوند «ویرایش سریع» در زیر دسته ای که می خواهید سفارشی کنید کلیک کنید.
وردپرس اکنون جزئیات دسته را بارگذاری می کند. از اینجا میتوانید دستهبندی را تغییر دهید تا پیوند دائمی آن را سفارشی کنید.
مطمئن شوید که روی دکمه «بهروزرسانی دسته» کلیک کنید تا تغییرات دستهبندی را ذخیره کنید. به همین ترتیب، میتوانید با رفتن به صفحه پستها » برچسبها و دنبال کردن مراحل مشابه، یک تگ را ویرایش کنید.
شما همچنین می توانید هر گونه طبقه بندی سفارشی را با استفاده از روش مشابه بالا ویرایش کنید.
آموزش تغییر پیوند یکتا صفحه نویسنده در وردپرس
در این مرحله از آموزش تغییر پیوند یکتا در وردپرس میخواهیم به تغییر پیوند یکتای صفحه نویسنده بپردازیم. وردپرس به طور خودکار یک URL صفحه نویسنده برای نویسندگان مختلف وب سایت شما ایجاد می کند. آدرس های صفحه نویسنده به این صورت است:
https://example.com/author/jsmith/
در مثال بالا، jsmith اسلاگ است و نویسنده پایه است. مسئله این است که وردپرس گزینه ای برای تغییر پایگاه URL نویسنده یا Slug ندارد. خوشبختانه، شما می توانید با استفاده از یک افزونه وردپرس این را با چند کلیک تغییر دهید.
اولین کاری که باید انجام دهید این است که افزونه Edit Author Slug را نصب و فعال کنید. برای جزئیات، راهنمای گام به گام ما در مورد نحوه نصب افزونه وردپرس را ببینید.
پس از فعال سازی، به صفحه کاربران » همه کاربران در مدیریت وردپرس بروید. در مرحله بعد، روی پیوند “ویرایش” در زیر نام کاربری کلیک کنید.
در صفحه بعد، به بخش «ویرایش نویسنده اسلاگ» بروید. در اینجا، میتوانید یک اسلاگ نویسنده (نامک) را انتخاب کنید یا خود را در کادر «سفارشی» اضافه کنید. فراموش نکنید که برای ذخیره تنظیمات پیوند ثابت خود، روی دکمه «بهروزرسانی کاربر» کلیک کنید.اگر میخواهید پایه پیوند دائمی نویسنده را تغییر دهید، به سادگی به تنظیمات » Edit Author Slug بروید.
در اینجا گزینه ای برای تغییر پایگاه نویسنده و حتی انتخاب پایگاه های نویسنده مختلف برای کاربران با نقش های کاربری متفاوت مشاهده خواهید کرد.
فراموش نکنید که برای ذخیره تنظیمات پیوند ثابت خود، روی دکمه «بهروزرسانی کاربر» کلیک کنید. اگر میخواهید پایه پیوند دائمی نویسنده را تغییر دهید، به سادگی به تنظیمات » Edit Author Slug بروید.
در اینجا گزینه ای برای تغییر پایگاه نویسنده و حتی انتخاب پایگاه های نویسنده مختلف برای کاربران با نقش های کاربری متفاوت مشاهده خواهید کرد.
آموزش افزونه custom permalinks
آموزش تغییر پیوند یکتا در وردپرس و تمام روش های فوق به شما امکان می دهد پیوندهای دائمی وردپرس را تا حد مشخصی سفارشی کنید. با این حال، آنها نمی توانند به شما در ایجاد پیوندهای دائمی کاملاً سفارشی کمک کنند. به این دلیل که وردپرس این قابلیت را به طور پیش فرض ارائه نمی دهد.
خوشبختانه، یک افزونه وجود دارد که می تواند کمک کند. اگر میخواهید ساختار URL پیشفرض وردپرس را برای بخشهای خاصی در سایت خود لغو کنید، این برای شما مناسب است.
اولین کاری که باید انجام دهید این است که افزونه Custom Permalink Editor را نصب و فعال کنید. برای جزئیات بیشتر، راهنمای مبتدی ما در مورد نحوه نصب افزونه وردپرس را ببینید. پس از فعالسازی، باید پستی را که میخواهید یک پیوند دائمی سفارشی ایجاد کنید، باز کنید.
سپس، به جای ویرایش پیوند یکتا، گزینه ایجاد یک پیوند ثابت سفارشی را در زیر ویرایشگر در کادر «ویرایشگر پیوند دائمی سفارشی» خواهید یافت.
پیوند یکتای سفارشی می تواند حاوی خط تیره، خط تیره یا هر چیزی باشد که دوست دارید. شما می توانید ساختار پیوند دائمی وردپرس را به طور کامل لغو کنید. در اینجا چند نمونه هستند:
https://example.com/seo-friendly-url
https://example.com/seo/friendly/url
https://example.com/seo-friendly/url
به طور مشابه، شما همچنین می توانید پیوندهای ثابت سفارشی برای دسته ها ایجاد کنید. برای انجام این کار، به صفحه پست ها » دسته ها بروید و روی پیوند «ویرایش» در زیر دسته ای که می خواهید تغییر دهید کلیک کنید.
در صفحه جزئیات دسته، گزینه ایجاد یک پیوند دائمی سفارشی برای آن دسته خاص را خواهید یافت. حتی می توانید یک URL بدون پیشوند پایه دسته ایجاد کنید.
برای غیرفعال کردن پیوند دائمی سفارشی، کافی است قسمت «ویرایشگر پیوند دائمی سفارشی» را خالی بگذارید. یا می توانید تمام پیوندهای دائمی سفارشی خود را به سادگی با غیرفعال کردن افزونه غیرفعال کنید. همچنین می توانید برای حذف product و product-category از این روش استفاده کنید.
در پایان امیدواریم که آموزش تغییر پیوند یکتا در وردپرس برای شما مفید بوده باشد. همچنین می توانید برای دیدن سایر آموزش ها از جمله مخفی کردن نسخه وردپرس و آموزش فعال سازی ssl رایگان به گرنج وب سر بزنید.